Kan ik een demo van de digitale leermiddelen bekijken?

U kunt een demo bekijken van het keuzedeel 3D modeling productietekeningen meubelindustrie. Deze demo geeft ook een goed beeld van de reguliere opleiding Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer. Stuur een mail voor de  inloggegevens naar leermiddelen@ecmeubel.nl.

In welke volgorde verschijnen de digitale leermiddelen?

Klik hier voor een overzicht van de verschijningsdata en kosten van de digitale leermiddelen.

Ik wil schooljaar 2017-2018 starten met Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer (niveau 3). Wanneer kan ik dan beginnen met de digitale leermiddelen?

Indien u in leerjaar 1 begint met de lesstof van Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer (niveau 2), dan kunt u de opleiding Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer in schooljaar 2017-2018 starten. Vanaf schooljaar 2018-2019 is de lesstof van niveau 3 beschikbaar in de digitale omgeving.

Ik wil schooljaar 2017-2018 starten met Werkvoorbereider meubelindustrie/(scheeps)interieurbouw (niveau 4). Wanneer kan ik dan beginnen met de digitale leermiddelen?

In het kwalificatiedossier heeft de Werkvoorbereider hetzelfde basisdeel als de Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer (niveau 2). Dat betekent dat de digitale leermiddelen Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer (niveau 2) in schooljaar 2017-2018 kunnen worden doorlopen. Daarna kunt u voor het specifieke werkvoorbereidersdeel gebruik maken van de papieren leermiddelen (tekstboeken en werkboek).

Wat gebeurt er met de papieren boeken?

De leermiddelen van uitgeverij Edu’Actief blijven voorlopig nog wel beschikbaar, maar worden niet meer onderhouden. Tevens zijn deze leermiddelen niet dekkend voor de herziene kwalificatiestructuur 2016-2017.

Hoe ziet het examen bij de keuzedelen eruit?

Per keuzedeel zal gekeken worden wat de beste examenvorm is voor dat specifieke keuzedeel. Dat kan bijvoorbeeld een theorietoets zijn of een praktijkopdracht.

In welke digitale leeromgeving staan de leermiddelen?

De digitale leermiddelen staan in Learnbeat. Learnbeat wordt ontwikkeld door het bedrijf Dedact.

Hoe bestel ik de leermiddelen?

Op http://learnbeat.nl/ecmeubel kunt u de digitale leermiddelen bestellen. Via Dedact krijgen klanten hun inlogcode.

Kan de levering van licenties ook via schoolboekhandels plaatsvinden?

Ja, dat kan.

Aan wie betaal ik?

Facturering van verstrekte licenties geschiedt via Dedact of de schoolboekhandels

Hoe kom ik meer te weten over het gebruik van Learnbeat?

  • Docenten en leerlingen kunnen direct aan de slag met het digitale leermiddel. Docenten ontvangen ook een docentenhandleiding.
  • Dedact geeft in maart en april 2017 webinars voor nieuwe of potentiële klanten.
  • Daarnaast kunnen docenten deelnemen aan een training door Dedact waarin meer tips & tricks worden uitgelegd. Deze training wordt door ECM georganiseerd.

Wat kan ik van ECM verwachten?

ECM ontwikkelt nieuwe leermiddelen, volgt de ontwikkelingen in de branche en kan de leerstof in de loop van de tijd aanpassen. Bovendien zal ECM de content up to date houden. ECM krijgt via Dedact alle inhoudelijke vragen doorgespeeld.
Tevens zal ECM een bezoek brengen aan scholen die al werken met de nieuwe leermiddelen om hen te ondersteunen in de toepassing in de lessen.

Als ik vastloop in Learnbeat, wie kan ik dan bellen?

De helpdesk ligt bij Dedact. U kunt hen mailen (support@dedact.nl) of bellen. Zij streven ernaar om op werkdagen binnen 24 uur te antwoorden.