Terug naar het overzicht

Uniek opleidingstraject meubelstoffeerders start in Twente en Achterhoek

Persbericht januari 2018

Om de toenemende vraag naar vakmensen in de meubelstoffering te voorzien starten een zestal bedrijven uit Twente en de Achterhoek een uniek opleidingstraject voor werkzoekenden. Met de ‘Basis Opleiding Meubelstoffeerders’ wordt werkzoekenden de mogelijkheid geboden om opgeleid te worden tot meubelstoffeerder, met baangarantie. Het opleidingstraject is een initiatief van zes bedrijven in samenwerking met brancheverenigingen ECM en CBM, het ROC van Twente en In Person. Doelstelling is om samen met de Werkpleinen in Twente en de Achterhoek minimaal 8 tot 10 werkzoekenden succesvol op te leiden.

Het nieuw te starten opleidingstraject tot meubelstoffeerder is een antwoord op de afnemende instroom van studenten in de relevante opleidingen vanuit regionale MBO’s. Door krachten te bundelen willen de deelnemende bedrijven Hilding Anders, Busschers Interieur Stoffering, MFO, Vredegoor Autostoffering, Settle BV en Van Elburg Stoffering een nieuw zij-instroom kanaal realiseren en daarmee toekomstige productieproblemen oplossen. In samenwerking met de Werkpleinen Twente en Achterhoek en uitzendbureau In Person start eind januari een wervingscampagne onder werkzoekenden in deze regio’s.

Geselecteerde kandidaten kunnen met behoud van uitkering starten in een opleidingstraject van 3 maanden. In de eerste weken zijn de kandidaten 3 dagen per week op het ROC van Twente en 2 dagen werkzaam bij één van de deelnemende bedrijven. De volgende 10 weken werken zij 4 dagen en worden de kandidaten één dag per week opgeleid op het ROC. Begeleiding vindt zowel plaats op de werkvloer als door een jobcoach van In Person. Na het behalen van het branche erkende certificaat krijgen de kandidaten een fulltime dienstverband, gefaciliteerd door In Person, en doen zij ervaring op bij verschillende bedrijven. 

Mariska Kamphuis, HR-Manager Hilding Anders, één van de initiatiefnemers van het opleidingstraject: We zijn er trots op dat we echte vakkrachten onze prachtige Eastborn en Pullman bedden stofferen. Omdat wij groeien, blijft er dus vraag naar deze bijzondere vakmensen. Met deze unieke basisopleiding meubel stofferen, stellen we dit mooie vak veilig voor de toekomst van ons bedrijf en bieden wij tegelijkertijd werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt een toekomst in dit mooie vak.   

Voor meer informatie over dit initiatief kan contact worden opgenomen met:

Dhr. Willem Kalis, Directeur Expertisecentrum Meubel, 06 22458741
Mariska Kamphuis Manager HR van Hilding Anders te Vroomshoop 06 22236017