Op 1 januari 2020 startte de duurzame inzetbaarheidscampagne ‘Schaven aan jouw toekomst’ voor onze sector. Dit gezamenlijke initiatief van CBM, ECM, CNV en FNV  heeft als doel medewerkers bewust te maken van het belang om gezond en met de juiste kennis aan het werk te zijn en te blijven.

Lees hier het persbericht februari 2020

Bedrijven en organisaties die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, plukken daar steeds meer direct de vruchten van. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Mensen zullen steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen wendbaarheid van organisaties. Werkgevers en werknemers die ervoor zorgen dat ze fit blijven voor het steeds sneller veranderende werk, zijn goed op weg naar duurzame inzetbaarheid.

Actuele ECM diensten en producten ten behoeve van duurzame inzetbaarheid

Scholing is een belangrijk element in duurzame inzetbaarheid, omdat ontwikkeling van medewerkers zowel op korte als op lange termijn bijdraagt aan het rendement van het bedrijf. ECM heeft met de ECM-Academy en ECM-Academy online, de cursusdatabase en adviesgesprekken over scholing een uitgebreid aanbod.

Andere ECM-projecten die met duurzame inzetbaarheid te maken hebben zijn loopbaanontwikkeling,  het loopbaangesprekfunctioneringsgesprekken, gezondheid en de WerkVermogensMonitor en de "scan duurzame inzetbaarheid".