Heeft een medewerker een vraag over zijn loopbaan, wil hij/zij een cursus of opleiding volgen of een gesprek over zijn/haar toekomstige inzetbaarheid? Maak dan een afspraak voor een loopbaangesprek met een van onze adviseurs. Het loopbaangesprek is vooral praktisch en de vraag van de medewerkers staat centraal. Onze adviseurs zijn goed op de hoogte van de mogelijkheden binnen de meubelindustrie en interieurbouw.

Het loopbaangesprek

In een loopbaangesprek staat de persoonlijke ontwikkeling centraal. De ECM-adviseur bekijkt samen met de medewerker hoe de wensen en mogelijkheden op de behoeften en mogelijkheden van de organisatie kunnen worden afgestemd. Soms is één gesprek voldoende, maar is het nodig dan kunnen we ook meerdere afspraken maken.

De afspraken kunnen vastgelegd worden in een zogenoemd Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) dat besproken wordt met de werkgever.  Wanneer men een cursus of opleiding wil volgen, dan adviseren we over de mogelijkheden. We geven ook aan welke subsidiemogelijkheden er zijn.

Competentiemeter

Het ECM bied medewerkers ook de mogelijkheid om gratis een competentiemeter in te vullen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het loopbaangesprek, neem dan contact op met een van de adviseurs van ECM, via het contactformulier of telefoonnummer 0348-410468