Een werknemer leert vaak veel in de periode dat hij bij u werkt of al elders gewerkt heeft. Na een aantal jaren gewerkt te hebben doet bijna niemand exact hetzelfde als toen hij begon. Leren stopt dan ook niet als men klaar is met een (beroeps)opleiding. Bijna iedereen heeft wel eens een cursus of training gevolgd, en leert ook van wat men in de vrije tijd doet. Maar het meest leert men toch, vaak op een informele manier, op het werk! Er is voor werknemers nu een manier om al deze informatie overzichtelijk te maken met een nieuw ontwikkelde digitale “koffer”: het ePortfolio.


Wat is een ePortfolio?

Een ePortfolio is de verzameling van kennis, ervaringen, en wat iemand daarmee gedaan heeft. De leer- en werkgegevens digitaal gemaakt. Het is een elektronisch hulpmiddel waarmee de werknemer een leven lang alle tastbare leer- en werkervaringen kan opslaan in een digitale ‘koffer’, die men steeds zonder moeite bij zich kan hebben. Op deze manier is eenvoudig zijn ontwikkeling door de loop der jaren zichtbaar.

Mogelijkheden van het ePortfolio

Een werknemer wordt zich door het maken van zijn portfolio meer bewust van de eigen ontwikkeling en van wat er nog mogelijk is voor in de toekomst. Het is dan ook een uitstekend hulpmiddel dat beoordelen en sturen van uw persoonlijke ontwikkeling mogelijk maakt. Daarbij kan het ECM u altijd helpen.

Het ePortfolio en het ECM

Het ECM begeleidt bij het maken van het ePortfolio in de meubel- en interieurbouw . Wij leggen uit hoe men dit het beste kan gebruiken en bieden ondersteuning bij het maken van vervolgstappen in de loopbaan. Dat kan bijvoorbeeld het invullen van een competentiemeter zijn, een EVC-traject of andere ondersteuning. Het ePortfolio van het ECM kan zonder kosten gebruikt worden.

Het ePortfolio vindt u op de website:
>> blijvengroeien.mijnecm.nl


Handleiding gebruik ePortfolio

Ga je aan de slag met het ePortfolio? Je kunt hier de handleiding downloaden.