Op 21 januari 2019 startte in Rotterdam de nieuw ontwikkelde cursus Basis werkvoorbereider. De cursus is speciaal opgezet om medewerkers in het bedrijf op te leiden richting de functie van werkvoorbereider. Met het cursusmateriaal verdeeld over 5 modules krijgt de deelnemer een solide basis voor dit veelzijdige vak.  

Startklaar

Waarom juist nu deze cursus? Praktijkonderzoek in 2017/2018 maakte duidelijk dat er de afgelopen jaren een fors tekort aan werkvoorbereiders in de branche is ontstaan. Dit blijkt ook wel uit het grote aantal actuele vacatures op dit gebied. Een werkvoorbereider “uit de markt plukken” is nauwelijks nog mogelijk. In het onderzoek kwam dan ook de wens van bedrijven naar voren om een versneld opleidingstraject te ontwikkelen. Dat is nu startklaar!

direct naar het aanmeldingsformulier

 

Download hier het informatieleaflet cursus werkvoorbereider


Verkorte opleiding

De cursus is een verkort traject dat deelnemers de essentie van theorie en praktijk van werkvoorbereiding leert. Met de verkregen basiskennis en  kunnen deelnemers zich uitstekend verder ontwikkelen tot werkvoorbereider binnen het eigen bedrijf. De cursus bestaat uit 20 dagdelen van 3 uur in de avond. Deelnemers krijgen praktische opdrachten mee die ze in het eigen bedrijf kunnen uitvoeren.

Branche erkend diploma

Na afloop van de cursus krijgen deelnemers een branche erkend diploma.

Talentscan

Voorafgaand aan de cursus wordt een talentscan afgenomen. De uitslag wordt met de deelnemer besproken en geeft een advies voor deelname aan de cursus.

Programma  

De cursus bestaat uit 5 praktijkgerichte modules. Deelnemers kunnen na het volgen van deze cursus later nog door naar de vakopleiding Werkvoorbereider op niveau 4.

De opbouw in modules van het cursustraject is als volgt:

Module 1:  Inmeten en schetsen
Module 2:  Tekenen, productiegegevens en planning
Module 3:  Social skills
Module 4:  Kosten en offertes
Module 5:  Inkopen, productiemethode en voorraadbeheer

Het is ook mogelijk een losse module te volgen!

> Bekijk de inhoud van de modules >PRAKTISCHE GEGEVENS: 

(Lees ook de voorwaarden op het aanmeldingsformulier)

Cursusduur:

20 dagdelen van 3 uur

Locatie:

Rotterdam en Amsterdam

Startdatum:

21 januari 2019

Groepsgrootte:

8-12 deelnemers

Kosten:

€ 1.965,00 per persoon, exclusief btw

Subsidie:

Vergoed wordt € 10,- per cursus-uur (totaal € 600,-). Tevens vergoedt ECM de kosten van de talentscan van € 120,-. Reis- en verletkosten zijn voor rekening van het bedrijf.

Uitvoerder:

De training wordt verzorgd door HMC cursus en training

 

Download hier het aanmeldingsformulier