Eind januari 2019 (startdatum binnenkort bekend) start in Rotterdam en Amsterdam de cursus basis werkvoorbereider. Deze geheel nieuwe cursus maakt het mogelijk dat bedrijven op korte termijn over een goed geschoolde werkvoorbereider kunnen beschikken, bij voorkeur opgeleid uit de eigen medewerkers.

De cursus is ontwikkeld door ECM  in samenwerking met het HMC omdat onderzoek duidelijk maakt dat er een groot tekort aan werkvoorbereiders in de branche is ontstaan. Het is daardoor nauwelijks nog mogelijk om een werkvoorbereider “uit de markt te plukken”.  

Download hier het aanmeldingsformulier

Klik op de afbeelding om het informatieleaflet cursus werkvoorbereider te downloaden


Verkorte opleiding

De cursus is een verkort traject dat deelnemers de essentie van theorie en praktijk van werkvoorbereiding leert. Met de verkregen basiskennis en  kunnen deelnemers zich uitstekend verder ontwikkelen tot werkvoorbereider binnen het eigen bedrijf. De cursus bestaat uit 20 dagdelen van 3 uur in de avond. Deelnemers krijgen praktische opdrachten mee die ze in het eigen bedrijf kunnen uitvoeren.

Branche erkend diploma

Na afloop van de cursus krijgen deelnemers een branche erkend diploma.

Talentscan

Voorafgaand aan de cursus wordt een talentscan afgenomen. De uitslag wordt met de deelnemer besproken en geeft een advies voor deelname aan de cursus.

Programma  

De cursus bestaat uit modules die voldoende handvatten bieden waarmee een kandidaat binnen uw bedrijf aan de slag kan als basis werkvoorbereider. Deelnemers die de cursus gedaan hebben kunnen later nog door naar de opleiding Werkvoorbereider op niveau 4.

De opbouw van het verkorte cursustraject is als volgt:

  1. Inmeten
  2. Productiegegevens en productieplanning
  3. Kosten
  4. Inkopen.

Een groot aantal praktische onderwerpen is ingebouwd in de modules.

PRAKTISCHE GEGEVENS: 

(Lees ook de voorwaarden op het aanmeldingsformulier)

Cursusduur:

20 dagdelen van 3 uur

Locatie:

Rotterdam en Amsterdam

Startdatum:

Eind januari 2019 (startdatum binnenkort bekend)

Groepsgrootte:

8-12 deelnemers

Kosten:

€ 1.965,00 per persoon, exclusief btw

Subsidie:

Vergoed wordt € 10,- per cursus-uur (totaal € 600,-). Tevens vergoed ECM de kosten van de talentscan van € 120,-. Reis- en verletkosten zijn voor rekening van het bedrijf.

Uitvoerder:

De training wordt verzorgd door HMC cursus en training

 

Download hier het aanmeldingsformulier