Studie kost geld… Maar bij ons krijgt de leerling/werknemer een flink bedrag terug!


Volgt een leerling/werknemer een BBL 2, 3 of 4 opleiding bij uw bedrijf en bent u aangesloten bij het Sociaal Fonds Meubel? Dan ligt er een vergoeding klaar van maar liefst € 180,- per jaar!

Bedrijven willen dolgraag goed opgeleide medewerkers, en wij zijn er van overtuigd dat een goede opleiding de kans op een baan in de meubel- en  interieurbouw aanzienlijk vergroot. Dat zien wij graag, en daarom krijgt de leerling/werknemer van ons deze vergoeding op de kosten van leermiddelen.  

Hoe vraag je de vergoeding aan?

Bij de start van elk opleidingsjaar kan de student de vergoeding aanvragen op de online ECM subsidie-portal portal.mijnecm.nl. Download hieronder de instructie hoe de subsidie aangevraagd kan worden in de online subsidie-portal van ECM. Als de werkgever de leermiddelen betaalt kan deze ook de subsidie aanvragen.

Hoe vraag ik de vergoeding leermiddelen aan

Voorwaarden en werkwijze

  • De aanvraag dient voor 1 maart (volgend op de start van het opleidingsjaar) in ons online subsidieportal gedaan te worden. U kunt 1x per jaar aanvragen.
  • Uitbetaling geschiedt aan de student. Uitbetaling kan ook plaatsvinden aan de werkgever als deze de kosten van de leermiddelen/licentie heeft betaald
  • Vul bij de online aanvraag de gegevens en het Kamer van Koophandel nummer in.
  • Voeg de  praktijkovereenkomst bij. Dit is de overeenkomst tussen de leerling, de school en het leerbedrijf.
  • Betaling van de vergoeding leermiddelen is uiterlijk twee maanden na de aanvraag.

De subsidiebedragen en het aantal aanvragen wat mogelijk is

Per student per jaar van de opleiding wordt € 180 vergoed. Per niveau kun je meerdere achtereenvolgende jaren de subsidie aanvragen.

Niveau 2: maximaal 3 jaar
Niveau 3: maximaal 3 jaar
Niveau 4: maximaal 4 jaar
Niveau 4: maximaal 2 jaar als de opleiding bovenop de niveau 3 opleiding gevolgd wordt.