Onderwijsinstelling / Werkgever / Deelnemer


Hoe pas ik mijn wachtwoord aan?
Zodra u bent ingelogd in ‘mijnECM’ kunt u uw wachtwoord weer wijzigen door rechtsboven naast uw naam op het driehoekje te klikken en bij ‘profiel’ op ‘wijzigen’ te klikken en hier kunt u vervolgens uw wachtwoord aanpassen.

Hoe meld ik iemand aan voor een examen?
Alleen de onderwijsinstelling kan deelnemers aanmelden voor een examen.
De opleider logt in via https://opleider.mijnECM.nl
- Vermeld de werkgever bij een BBL deelnemer
- Meld de deelnemer aan voor een examen met opgave van: opleiding / locatie / datum

Als ik zoek naar beschikbare data voor mijn examen zie ik niets staan?
Dit betekent dat er momenteel geen plaatsen beschikbaar zijn of dat de examens nog niet ingepland zijn. U kunt het nog in een andere examenplaats proberen of eventueel later kijken of de examens dan wel ingepland zijn.

Hoe kan ik de werkgever opgeven als betaler voor mijn examen?
De werkgever kan alleen opgegeven worden als betaler als de deelnemer aan de werkgever gekoppeld is en als u de deelnemer langer dan 28 dagen van te voren aanmeldt. De werkgever moet namelijk wel de tijd hebben om de betaling van uw examen te accepteren via ‘MijnECM’. Is deze periode korter, breng de deelnemer hiervan op de hoogte. Dan kan hij zijn werkgever informeren dat de deelnemer anders geen examen kan doen.

Hoe kan ik zien of een deelnemer is ingepland op een examen?
Bij ‘Examendeelnemers’ klikt u op de naam van een deelnemer. Bij tabblad ‘Overzicht examens’ kunt u rechts op boekingsinformatie klikken. U ziet nu alle gegevens van het examen van deze deelnemer.

Hoe kan ik de resultaten van een examen inzien?
Bij ‘Examendeelnemers’ klikt u op de naam van een deelnemer. Bij tabblad ‘Overzicht examens’ kunt u rechts op ‘Resultaten’ klikken. U ziet zijn/haar resultaat.

Is ECM gecertificeerd?
Ja, wij zijn gecertificeert door Kiwa en daarom zijn onze examens valide in het kader van “route 1” (inkopen bij gecertificeerde instanties).

Kan ik het certificaat krijgen?
Via deze download (link) kunt u een scan van ons certificaat ontvangen

Heeft u een andere vraag? Stel deze dan gerust op vvt@ecmeubel.nl.
 

Werkgever


Hoe pas ik mijn wachtwoord aan?
Zodra u bent ingelogd in ‘mijnECM’ kunt u uw wachtwoord weer wijzigen door rechtsboven naast uw naam op het driehoekje te klikken en bij ‘profiel’ op ‘wijzigen’ te klikken en hier kunt u vervolgens uw wachtwoord aanpassen.

Ik heb een e-mail ontvangen met de mededeling dat er iemand als relatie is toegevoegd aan mijn bedrijf. Hoe kan ik dit accepteren of afwijzen?
Zodra u bent ingelogd in mijnECM kiest u het tabblad ‘medewerkers’ en daar kunt u achter de gegevens van de medewerkers kiezen voor accepteren of afwijzen.

Hoe moet ik een betalingsverzoek van een van mijn medewerkers accepteren?
U moet zich daarvoor aanmelden bij ‘Mijn ECM’ als werkgever en dan kiezen voor ‘examenverzoeken’. Als u het verzoek inziet kunt u de betaling accepteren.

Waarom kan ik, als werkgever, mijn medewerker niet aanmelden voor een examen?
De onderwijsinstelling is verantwoordelijk voor de opleiding en het examen van de leerling. Ook voor BBL-leerlingen bepaalt de school op welk moment de leerling klaar is om examen te doen. Daarom kan bij ECM alleen de school deelnemers aanmelden voor het examen.

Heeft u een andere vraag? Stel deze dan gerust op vvt@ecmeubel.nl.

 

Deelnemer


Als ik het vakvaardigheidstoets met een voldoende heb afgerond, krijg ik dan mijn diploma?
Nee. Na het examen stuurt ECM de resultaten naar de onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling bepaalt in de examencommissie of u een diploma krijgt. Dat hangt ook nog af van uw resultaten voor bijvoorbeeld de proeve van bekwaamheid, Nederlands, rekenen, etc, etc.

Wat moet ik op meenemen naar het examen?
Op de examendag zelf moet je meenemen:

  • een geldig legitimatiebewijs; bijvoorbeeld uw rijbewijs, paspoort of verblijfsdocument. De toegang tot het examen wordt geweigerd als u deze niet kunt laten zien.
  • De benodigdheden van de gereedschapslijst. Deze bent u verplicht mee te nemen voor deelname aan de vakvaardigheidstoets.
     

Waar vind ik de gereedschapslijst en alle andere relevante informatie van een examen?
Voor het downloaden van uw gereedschapslijst kunt u terecht op www.ECMshare.nl.
Onder het kopje 'exameninformatie' kunt u per niveau en opleiding alle relevante documenten vinden.

Kan ik de uitslag van mijn examen opvragen?
Na het examen stuurt ECM de resultaten naar de onderwijsinstelling. Voor meer informatie over de uitslag van het examen kun je dus bij je docent/mentor terecht.

Heeft u een andere vraag? Stel deze dan gerust op vvt@ecmeubel.nl.

 

Opmerkingen/klachten
 

Ik heb een klacht/opmerking over mijn vakvaardigheidstoets. Waar kan ik met mijn klacht/opmerking terecht?
Heb je een vakvaardigheidstoets gedaan en is hier iets voorgevallen of ben je het niet eens met de uitslag, bespreek dit dan in eerste instantie met je docent. Hij/zij kan je dan misschien duidelijk maken of je het voorval moet melden (kan ook via de docent) en jullie kunnen samen bespreken aan de hand van de beoordelingsformulieren waarom je beoordeling onvoldoende is.

Waar kan ik met mijn opmerkingen terecht?
Wij doen ons uiterste best om de kwaliteit van onze producten en diensten zo hoog mogelijk te houden. Indien u nog vragen of opmerkingen hebt, horen wij dat graag. Verstuur uw vraag of opmerking naar VVT@ecmeubel.nl en u krijgt zo snel mogelijk antwoord.