Met een nieuwe digitale leeromgeving voor mbo, kiest ECM voor een geïntegreerde combinatie van traditioneel en online onderwijs (blended learning). Hiermee kan ECM beter inspelen op de veranderingen in het onderwijsveld en op ontwikkelingen in de branche.

Overzicht digitale leermiddelen

Dit gebeurt in samenwerking met branche en scholen, om gezamenlijk te komen tot een zo goed mogelijk aanbod. Doelstelling is om in eerste instantie de kwaliteit van de leermiddelen te verhogen, zowel inhoudelijk als op het vlak van presentatie. Met het laatste wordt aangesloten bij hoe leerlingen van nu gewend zijn om de lesstof tot zich te nemen.

ECM kiest daarbij voor de meest actuele leermiddelen, die voor alle scholen makkelijk te benaderen en interpreteren zijn en ervoor kunnen zorgen dat de aansluiting bij de behoeften en wensen van leerlingen nóg beter gewaarborgd is. Belangrijke aspecten zijn: flexibiliteit, de mogelijkheid van personalisatie en differentiatie, het delen van content (binnen een school of landelijk via een te creëren docentenbank), gebruiksvriendelijkheid en visuele aantrekkelijkheid van de digitale leeromgeving.

Digitale leermiddelen

Digitale leermiddelen voor Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer niveau 2 zijn al beschikbaar voor schooljaar 2017-2018, niveau 3 wordt eind van dit jaar verwacht. Daarnaast zijn (digitaal) de keuzedelen Procesoptimalisatie meubel, Procesoperator CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines en 3D-modeling productietekeningen meubelindustrie ontwikkeld.

Kijk hier voor een overzicht van informatie over alle digitale leermiddelen.

Voor de docent zal ECM didactische trainingen ontwikkelen waarin geleerd wordt hoe met digitale leermiddelen de bestaande lessen kunnen worden verrijkt.

Kijk voor de inhoud van deze digitale leermiddelen op

Overzicht digitale leermiddelen