Naast het ontwikkelen van examens en toetsen ontwikkelt Expertisecentrum Meubel ook de leermiddelen voor de opleidingen meubel- en interieurbouw voor de niveaus 1 t/m 4. Digitale leermiddelen voor de opleidingen (Allround) Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer zijn beschikbaar. De opleiding Werkvoorbereider meubelindustrie/(scheeps)interieurbouw (niveau 4) komt schooljaar 2019-2020 beschikbaar.

Daarnaast zijn (digitaal) de keuzedelen Procesoptimalisatie meubel, Procesoperator CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines en 3D-modeling productietekeningen meubelindustrie ontwikkeld. Kijk voor de inhoud van de digitale leermiddelen op
https://over.learnbeat.nl/ecmeubel/

Papieren leermiddelen

De papieren leermiddelen zijn verkrijgbaar via uitgeverij Edu'actief. Let wel: deze leermiddelen worden niet meer geupdated en zijn niet dekkend voor de herziene kwalificatiestructuur 2016-2017. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.opleidingenhtm.nl.

Vergoeding leermiddelen

Voor zowel de digitale als de papieren leermiddelen kan de bbl-leerling een aanzienlijk bedrag voor zijn leermiddelen terugvragen. Meer info hierover op www.ecmeubel.nl/vergoedingleermiddelen.