Naast het ontwikkelen van examens en toetsen ontwikkelt Expertisecentrum Meubel ook de leermiddelen voor de opleidingen meubel- en interieurbouw voor de niveaus 2 t/m 4. Digitale leermiddelen voor de opleidingen (Allround) meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer, Werkvoorbereider meubelindustrie/(scheeps)interieurbouw en Ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer zijn beschikbaar.

Daarnaast zijn keuzedelen Procesoptimalisatie meubel, Procesoperator CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines en 3D-modeling productietekeningen meubelindustrie ontwikkeld. Kijk voor meer informatie https://learnbeat.nl/ecmeubel/. Via deze website kan de student zijn leermiddelen ook bestellen.

Papieren leermiddelen

De papieren leermiddelen zijn verkrijgbaar via uitgeverij Edu'actief. Let wel: deze leermiddelen worden niet meer geupdated en zijn niet dekkend voor de herziene kwalificatiestructuur 2016-2017. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.opleidingenhtm.nl.

Vergoeding leermiddelen

Voor zowel de digitale als de papieren leermiddelen kan de bbl-leerling een aanzienlijk bedrag voor zijn leermiddelen terugvragen. Meer info hierover op www.ecmeubel.nl/vergoedingleermiddelen.