De ECM competentiemeter 

Als leidinggevende of manager wil je het beste uit je medewerkers halen. Maar waar liggen in het bedrijf en bij individuele medewerkers nu de competenties, wat kent en kan iemand en waar kan er nog bijgeleerd en ontwikkeld worden om tot nog betere resultaten te komen?

Hoe mooi zou het zijn als je een hulpmiddel hebt om competenties inzichtelijk maken? De online ECM-competentiemeter is dit hulpmiddel! Het is een vragenlijst gekoppeld aan een functie. De competentiemeter helpt zowel jou als je medewerker om inzicht te krijgen in waar mogelijkheden liggen. Met dit inzicht kun je inhoudelijk en concreet samen afspraken maken over bijvoorbeeld wat en hoe te ontwikkelen.


Welke functies

Voor onderstaande functies hebben wij een competentiemeter beschikbaar.  De lengte van de test verschilt per functie,  gemiddeld duurt het invullen van de test ongeveer 45 minuten.

  • Machinaal houtbewerker
  • Meubelstofferen
  • Meubelmaker
  • Werkvoorbereider
  • Technisch leidinggevende

Over de mogelijkheden van andere functies kun je contact met ons opnemen.

Waarvoor gebruik je de competentiemeter?

Als meerdere medewerkers de competentiemeter invullen krijg je inzicht in waar het bedrijf of een afdeling zich nog kan ontwikkelen. Wij kunnen samen met jou kijken welke (incompany) training daarbij het best past.

De competentiemeter kan een hulpmiddel zijn

  • om inzicht te krijgen in de ontwikkelmogelijkheden binnen de huidige functie van de medewerker
  • als hulpmiddel bij het gesprek over de inzetbaarheid van de medewerker. Voor nu maar ook voor in de toekomst. Denk daarbij aan doorgroeien maar ook aan anders functioneren door lichamelijke klachten of het vitaal bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.
  • als hulpmiddel bij het persoonlijk ontwikkelingsplan. Welke ontwikkeling heeft je medewerker nu nodig en welke ontwikkeling moet hij maken om in de toekomst te blijven passen bij jouw bedrijf.
  • bij de start van een nieuwe functie. Bij welke onderdelen van de nieuwe functie is er nog ontwikkeling nodig, welke heeft prioriteit, welke ontwikkeling is daarvoor nodig, hoe gaan we die ontwikkeling oppakken?

Wat biedt ECM

Je kunt de competentiemeter invullen op de website van ECM: blijvengroeien.mijnecm.nl. Via het contactformulier op deze pagina kun je inloggegevens aanvragen. Als jij en je medewerker de competentiemeter hebben ingevuld dan krijg je van ons een rapport waar we uitleg bij geven. Je kunt dan in gesprek met je medewerker hierover gaan. Wij maken een nieuwe afspraak met jou zodra jij het gesprek met je medewerker hebt gehad. Wij denken dan met je mee over hoe je de (ontwikkel)afspraken met je medewerker vervolg kunt geven. Wij zijn er ook voor om vragen over opleidingen, opleiden, scholing en ontwikkeling te beantwoorden. ECM is ook goed bekend met de subsidiemogelijkheden die de branche biedt.

Kosten

De competentiemeter en het advies is kosteloos.

Vragen of interesse?

Neem dan contact op met Joost Verbeek of Marcella Appeldoorn van ECM: info@ecmeubel.nl of 0348 4510 468.

>> download het infoleaflet Competentiemeter