Omschrijving

Studieprogramma
Deze boeiende opleiding is opgebouwd uit 2 modules. Hierin komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Kwaliteitsmanagement (6 bijeenkomsten)
- De rol van kwaliteitsmanagement in organisaties
- Kernbegrippen van kwaliteitsmanagement
- Bekende kwaliteitssystemen (ISO, INK- en EFQM-model)
- Kwaliteit, klanten en leveranciers
- Klantgerichtheid en klachtenbehandeling
- Het kwaliteitshandboek
- Praktische aspecten in kwaliteitsmanagement
- De rol van de kwaliteitscoördinator

Procesmanagement (6 bijeenkomsten)
- Wat zijn processen?
- Inzicht in bedrijfsprocessen
- Processtroomschema's maken
- De relatie tussen processen en kwaliteitszorg
- Processen managen
- Kritische prestatie-indicatoren (KPI's)

Diploma
Ter afronding van iedere module levert u een opdracht in. Bij voldoende resultaat voor beide opdrachten neemt u het diploma 'MHBO Kwaliteitsmanagement' van NCOI in ontvangst. Dit diploma biedt direct HBO-studiepunten in HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI en vormt zo een prima brug van MBO naar HBO.

Leerdoel

De opleiding bestaat uit 2 praktijkgerichte modules. Tijdens de opleiding werkt u aan moduleopdrachten, waarmee u de opleiding afrondt. Het programma biedt een compleet overzicht met betrekking tot kwaliteits- en procesmanagement. U leert door deze MHBO-opleiding al direct te werken op beginnend HBO-niveau. Uw ervaren docent begeleidt u persoonlijk tijdens de bijeenkomsten. Daarnaast krijgt u ondersteuning via e-Connect. De docent kent uw dagelijkse praktijk en legt voortdurend verbanden tussen de theorie en uw beroepspraktijk. Hierdoor wordt de leerstof levendig en begrijpelijk. Plezier en motivatie zijn twee belangrijke uitgangspunten van de opleidingsmethode van NCOI. Voor een gedetailleerd overzicht van de opleiding verwijzen we u naar het Studieprogramma.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die een brede maar overzichtelijke opleiding zoekt op het gebied van kwaliteitsmanagement. De MHBO Kwaliteitsmanagement is een volledig afgeronde opleiding, die een zeer goede basis vormt voor een HBO Bacheloropleid

Werkvormen

Dagopleiding
De dagopleiding wordt verzorgd op woensdag of zaterdag. Deze opleidingsvariant duurt 5 maanden, met 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Avondopleiding
De avondopleiding wordt verzorgd op maandag-, dinsdag- of donderdagavond. Deze opleidingsvariant duurt 5 maanden en omvat 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Studeren op afstand
U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-Learning, onder begeleiding van een professionele docent. U volgt inhoudelijk hetzelfde programma en uw online leeromgeving is volledig ingericht op e-Learning. U wordt op afstand persoonlijk begeleid en uw vorderingen worden beoordeeld en voorzien van de nodige tips en ontwikkelpunten. Klik hier voor meer informatie.

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Toelating

De opleiding sluit aan op MBO-niveau.