Omschrijving

De opleiding bestaat uit de volgende drie verschillende modules:

VPS I Sociale en Fiscale Wetgeving I (basiskennis)
Tijdens deze module komen onder andere alle arbeids, fiscaal en sociaal recht aan de orde. Deze rechten hebben alle betrekking op het in- en uitdienst treden van een medewerker. Daarnaast komen de WW en de bijstand ook aan bod.

VPS II Sociale en Fiscale Wetgeving II (verdieping)
Tijdens deze module wordt er dieper ingegaan op de rechten en de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast worden ook de journaalposten en budgetteringen behandeld.

VPS III Communicatieve vaardigheden & verbredingsvakken:
- Verbredingsvakken HRM, ICT en inkomstenbelasting

- Communicatie
Tijdens dit onderdeel worden diverse communicatietheoriën behandeld. Aan de hand hiervan geeft u een presentatie over één van de onderwerpen die tijdens de verbredingsvakken naar voren is gekomen.

Doelgroep

Salarisadministrateurs, hoofden salarisadministratie, hoofden personeelszaken, hoofden financiële administratie

Werkvormen

Klassikaal
Als u kiest voor klassikaal, dan wordt uw opleiding onderwezen in meerdere uitgebreide praktijkbijeenkomsten (inclusief lunch) waarin de stof verder wordt uitgediept en de docenten ingaan op uw persoonlijke vragen. De praktijkbijeenkomsten zijn van 9.00 tot 16.00 uur en worden op 5 plaatsen in Nederland georganiseerd.

Blended Learning
Als u kiest voor blended learning krijgt u tijdens de gehele duur van uw opleiding toegang tot het e-learningsysteem om zelf met de stof aan de slag te gaan en heeft u daarnaast de mogelijkheid om een aantal praktijkbijeenkomsten bij te wonen. Voor het e-learninggedeelte dienst u te beschikken over een computer met internetverbinding, DVD-afspeelmogelijkheid en audio-mogelijkheid. Tevens dienst op deze computer het programma Microsoft PowerPoint te zijn geïnstalleerd.

Toelating

Praktijkdiploma loonadministratie (PDL); 35+ vrijstelling