Omschrijving

Studieprogramma.
De opleiding bestaat uit 2 modules van elk 6 bijeenkomsten:

Communicatieve vaardigheden
(6 bijeenkomsten)
- Luisteren, samenvatten, doorvragen
- Overleggen en vergaderen
- Gesprekstechnieken
- Feedback geven en ontvangen telefoon- en e-mailetiquette

Correct Nederlands
(6 bijeenkomsten)
- Correct schriftelijk Nederlands
- Zinsbouw en formulering
- Interpunctie
- Schrijven voor verschillende media
- Doelgroepgericht schrijven

Diploma
De opleiding bestaat uit twee modules, die beide worden afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Bij voldoende beoordeling van beide opdrachten ontvangt u het NCOI diploma ‘MBO Communicatieve Vaardigheden’. Vanuit de opleiding kunt u doorstuderen naar diverse, erkende MBO-opleidingen (niveau 3 en 4) van NCOI MBO College.

Leerdoel

Deze korte opleiding is zeer praktijkgericht. Onder leiding van ervaren communicatietrainers ontwikkelt u uw communicatieve vaardigheden. Dit zijn kennis en vaardigheden waar u de rest van uw werkzame leven veel profijt van zult hebben. U leert de belangrijkste grammaticaregels om correct Nederlands te schrijven. Daarnaast is in de opleiding veel aandacht voor uw mondelinge communicatie. Zo kunt u zich op alle mogelijke manieren beter uitdrukken.

Doelgroep

Voor iedereen die zijn schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in korte tijd wil ontwikkelen om beter in zijn werk te functioneren.

Werkvormen

Dagopleiding
De dagopleiding duurt 6 maanden en omvat 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Avondopleiding
De avondopleiding duurt 6 maanden en omvat 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Studeren op afstand
U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-Learning, onder begeleiding van een professionele docent. U volgt inhoudelijk hetzelfde programma en uw online leeromgeving is volledig ingericht op e-Learning. U wordt op afstand persoonlijk begeleid en uw vorderingen worden beoordeeld en voorzien van de nodige tips en ontwikkelpunten.

Toelating

Geen specifieke voorkennis nodig.