Werken aan Duurzame inzetbaarheid (DI) biedt bedrijven veel kansen en mogelijkheden! Als werkgever wil je medewerkers die vitaal, productief en gemotiveerd zijn, een werkend leven lang. Zowel de medewerker als de werkgever plukt daar de vruchten van.

Vergoeding van maximaal € 2.500 per bedrijf

Deze subsidieregeling vergoedt in 2021 100% van de kosten van speciale activiteiten voor duurzame inzetbaarheid met een maximum van € 2.500 per bedrijf. Overleg vooraf met een adviseur van ECM of het past binnen de voorwaarden.

 

Wat wordt er vergoed

Vergoed worden o.a. onderzoeks- en begeleidingstrajecten voor het gehele personeel in het kader van DI zoals:

  • De Kobadi tool
  • De WerkVermogensMonitor
  • Oriëntatie-scan
  • De duurzame inzetbaarheidsindex (DIX) van TNO
  • Het meten van duurzame inzetbaarheidsaspecten zoals werkgeluk, werktevredenheid etc.

Wat wordt er niet vergoed

Cursussen en workshops zoals een cursus tillen, cursus werkplezier etc. worden niet in deze regeling vergoed. Hiervoor kunt u via de scholingssubsidie regeling subsidie aanvragen. Ook investeringen in het kader van arbeidsomstandigheden worden niet met deze regeling vergoed. 

Subsidie aanvragen en voorwaarden

U bespreekt eerst met de adviseur van ECM de activiteit en of deze onder de regeling valt. De adviseur van ECM geeft een schriftelijke verklaring voor akkoord. Is de activiteit voor het akkoord al gestart dan kan de regeling niet toegepast worden. Een kopie van deze verklaring stuurt u voor de start van het traject aan subsidies@ecmeubel.nl.

Subsidie kunt u aanvragen via het online subsidie-portal van ECM op: portal.mijnecm.nl. Bij het aanvragen wordt u gevraagd de volgende documenten te uploaden:

  • de factuur/het betalingsbewijs van het gevolgde traject
  • de akkoordverklaring va de ECM-adviseur.

Een afspraak maken?

Onze ECM adviseurs helpen u graag bij vragen over deze subsidie en over opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Klik op de button hieronder om een afspraak te maken.

Afspraak maken