Competenties zijn nodig om uw werk goed te kunnen doen. Wat kent en kunt u? Als u plannen heeft om uzelf nog verder te ontwikkelen in uw werk is het goed om daar eens bij stil te staan.

Hiervoor is de ECM-competentiemeter een uitstekend hulpmiddel. Voor bijna elke functie in de meubel- en interieurbouwbranche is een competentiemeter ontwikkeld. De competentiemeter bevat vragen over allerlei aspecten die met het werk te maken hebben. Zoals: Kunt u aantonen dat u zelfstandig eenvoudige meubels kunt monteren? Of: Kunt u zelfstandig een productieplanning maken? Om een goed beeld te krijgen, vult ook uw leidinggevende de competentiemeter in. 

Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer twintig minuten tijd in beslag. Op basis van de uitkomsten kan een ECM-adviseur een goed advies en ondersteuning geven. U weet dan  precies waar u staat!

Met de uitkomsten van de competentiemeter kan doelgericht geschoold worden op eventuele ontbrekende aspecten van kennis, vaardigheden en gedrag. De competentiemeter kan als basis dienen voor een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP). Ook kan blijken of u versneld een vakopleiding op een ROC kunt volgen met een EVC-traject.


Competentiemeters online

De competentiemeters zijn online, via onze website, in te vullen. Aan het gebruik zijn geen kosten verbonden. Bij aanmelding krijgt u een persoonlijke inlogcode en kunt u meteen starten.

Nieuwsgierig naar wat de competentiemeter voor u kan betekenen? Neem dan contact op of meld u aan via info@ecmeubel.nl.

Welke competentiemeters zijn er?

U kunt een competentiemeter van het ECM gebruiken voor de volgende onderwerpen/functies:

 1. (assistent) machinaal houtbewerken
 2. meubelmaken
 3. montagemedewerker
 4. interieurbouw
 5. CNC-bediener en programmeur
 6. werkvoorbereider
 7. meewerkend leidinggevende
 8. meubelspuiter
 9. naaien; knippen; stikken
 10. meubelstofferen
 11. basiskennis automatisering
 12. administratief medewerker
 13. projectleider
 14. secretarieel medewerker
 15. secretaresse
 16. commercieel medewerker binnendienst 
 17. logistiek medewerker
 18. verkoper
 19. procesoperator

>> download de informatiefolder Competentiemeter