Direct naar de ePortfolio website van het ECM:

>> blijvengroeien.mijnecm.nl


Een eerste stap in loopbaanontwikkeling: het ePortfolio

U heeft ongetwijfeld al veel geleerd in de periode dat u werkt. Na een aantal jaren gewerkt te hebben doet u vast niet meer precies hetzelfde als op het moment dat u begon met werken. Leren stopt dan ook niet als u klaar bent met uw (beroeps)opleiding. Na uw opleiding heeft u vast nog wel eens een cursus of training gevolgd. Daarmee werkt u al aan uw loopbaanontwikkeling!

Op het werk zelf wordt veel geleerd, door wat u doet, door wat u maakt en via het contact met collega's. Dat zorgt ervoor dat iedereen bijna automatisch een grote hoeveelheid kennis en ervaring verzamelt. Er is nu een manier om al deze informatie snel en makkelijk te verzamelen en vast te leggen als een moderne vorm van een CV: het ePortfolio.

Wat is een ePortfolio?

Een ePortfolio is de verzameling van al uw kennis en ervaring en van wat u ermee gedaan heeft. Uw ePortfolio is overal en altijd (via internet) voor u toegankelijk en u kunt het snel en gemakkelijk aanpassen. Anderen kunnen het pas inkijken wanneer u daar toestemming voor geeft.

Voordelen van een eigen ePortfolio

Als u een portfolio van uw kennis en ervaring maakt, wordt u zich meer bewust van uw eigen ontwikkeling en eventuele mogelijkheden voor de toekomst. Een prima hulpmiddel dat het mogelijk maakt uw ontwikkeling te beoordelen en sturen.

Wij helpen u erbij!

Het ECM helpt u graag op weg met uw ePortfolio. Wij leggen uit hoe u dit het beste kunt gebruiken. Vervolgens kunnen wij u ondersteuning bieden bij het maken van vervolgstappen in uw loopbaan. Dat kan bijvoorbeeld het invullen van een competentiemeter zijn, een ErvaringsCertificaat halen of andere ondersteuning. Het ePortfolio van het ECM is zonder kosten te gebruiken.

>> download hier het informatieleaflet ePortfolio

Handleiding gebruik ePortfolio

Ga je aan de slag met het ePortfolio? Je kunt hier de handleiding downloaden.