Na de succesvolle pilotcursus in eerste halfjaar van 2019 start in het voorjaar (data nog te bepalen) van 2020 een nieuwe cursus Basis werkvoorbereider. De cursus is speciaal opgezet om (ervaren) medewerkers op te leiden richting de functie van werkvoorbereider in het eigen bedrijf. Deelnemers leren een solide basis voor dit veelzijdige vak.  Lees hier over de ervaringen van de eerste deelnemers

Behoefte in de branche

Waarom deze cursus? Het Behoeftenonderzoek in 2017/2018 wees uit dat er een fors tekort aan werkvoorbereiders in de branche is. Dit blijkt ook wel uit het grote aantal actuele vacatures op dit gebied. Een werkvoorbereider “uit de markt plukken” is nauwelijks nog mogelijk. In het onderzoek kwam dan ook de wens van bedrijven naar voren om een versneld opleidingstraject te ontwikkelen.

Download hier het informatieleaflet cursus Basis werkvoorbereider


Verkorte opleiding

De cursus is een verkort traject dat deelnemers de essentie van theorie en praktijk van werkvoorbereiding leert. Met de verkregen basiskennis en  kunnen deelnemers zich uitstekend verder ontwikkelen tot werkvoorbereider binnen het eigen bedrijf. Deelnemers krijgen praktische opdrachten mee die ze in het eigen bedrijf kunnen uitvoeren.

Branche erkend diploma

Na afronding van de volledige cursus krijgt men een branche erkend diploma. Deelnemers die deze cursus gedaan hebben kunnen later nog door naar de opleiding Werkvoorbereider op niveau 4.

Talentscan

Voorafgaand aan de cursus kan een talentscan worden afgenomen. De uitslag wordt met de deelnemer besproken en geeft een advies voor deelname aan de cursus. Kijk voor meer informatie op www.ecmeubel.nl/talentscan.

Programma  

De cursus bestaat uit 4 modules.

Module 1:  Inmeten en schetsen
Module 2:  Tekenen, productiegegevens en planning
Module 3:  Social skills (deze module kan ook los gevolgd worden)
Module 4:  Calculeren, offreren en inkoop

> Bekijk de inhoud van de modules >


PRAKTISCHE GEGEVENS: 

(Lees ook de voorwaarden op het aanmeldingsformulier)

Cursusduur:

20 dagdelen van 3 uur

Locatie:

nader te bepalen

Data:

nader te bepalen

Groepsgrootte:

8-12 deelnemers

Kosten:

€ 1.965,00 per persoon, exclusief btw, exclusief Talentscan

Subsidie:

Vergoed wordt € 850 via de ECM-scholingssubsidieregeling. Reis- en verletkosten zijn voor rekening van het bedrijf.

Uitvoerder:

De training wordt verzorgd door HMC cursus en training